Почина Донка Ковачева, бивш директор на РБ "Любен Каравелов"

1
През периода, в който Донка Ковачева е директор на културния институт, новите технологии започват да навлизат в работата на библиотечните специалисти
През периода, в който Донка Ковачева е директор на културния институт, новите технологии започват да навлизат в работата на библиотечните специалисти Снимка: РБ "Любен Каравелов"

Днес Русе загуби една прекрасна жена -  Донка Ковачева – бивш директор на библиотека "Любен Каравелов" 

Новината бе съобщена от нейните колеги. Ето какво написаха те на страницата на културната институция:

"С прискърбие разбрахме, че тази сутрин е починала Донка Ковачевабивш директор на библиотеката.

Донка Стефанова Ковачева е родена на 25 декември 1937 г. в гр. Вятово. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Активен обществен деец и гражданин на Русе, тя е ръководител на регионалната библиотека от март 1981 до 1991 г. През периода, в който Донка Ковачева е директор на културния институт, новите технологии започват да навлизат в работата на библиотечните специалисти. На 1 декември 1988 г. за първи път в русенската библиотека на компютър „Правец 16” се генерира Автоматизирана информационна система „Библиотека” – модули „Комплектуване” и „Периодика”, приета от комисия на 20 декември. През следващата година (1989) за първи път е изработен на компютър брой 3 на информационния бюлетин „Новонабавени книги на чужди езици”. След промените през 1989 г. е утвърдена нова структура на организация и управление на библиотеката. Изграждат се автоматизирани бази данни.

Ще запомним Донка Ковачева с твърдия характер, високия професионализъм, обективността и любовта към книгите и лалетата.

Колективът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе изказва своите съболезнования на семейството и близките на Донка Ковачева."

Поклон пред паметта й!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари