По-скъпи писма и колети от 1 януари

1
Дружеството "Български пощи" има нова тарифа
Дружеството "Български пощи" има нова тарифа Снимка: БГНЕС

Дружеството "Български пощи" има нова тарифа

С 20 процента по-скъпо ще струва от утре изпращането на писмо чрез мрежата на „Български пощи“. Обикновената услуга става 90 стотинки. По-високи цени ще има и за вътрешните колетни пратки, предвижда публикуваната от дружеството тарифа, предава БНТ.

Ако изпратите писмо или картичка за страната в последния ден от тази година, ще ви струва 75 стотинки. От утре цената се вдига с 15 стотинки за услуга без предимство, а с предимство става 1,35 лв. Пощенска картичка без плик ще струва 0,50 стотинки.

За чужбина същите услуги запазват старите си цени. Колкото до малките пакети, според новата тарифа у нас, цената за препоръчана и непрепоръчана пратка с едно и също тегло ще бъде една и съща.

Разликата е дали пратката е с предимство, което би трябвало да осигури по-бърдото ѝ доставяне. По-скъпо става изпращането на колет у нас. Така например ако колетът е между 1 и 3 килограма и пътува между две населени места, днес цената му е 3 лева и 60 стотинки, а от утре става 4 лева и 10 стотинки.

При по-тежките колеги - между 5 и 7 килограма, оскъпяването е с 60 стотинки. Ако са чупливи, се добавя такса от 50% от изчислената цена, както е и в момента. За чужбина цените на колетите се запазват, като най-евтино излиза да изпратите такъв до съседна държава. До Сърбия пратка от около 5 килограма струва 45 лева. До Австралия същата пратка излиза 153 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Точен
    След нова година ще има яка сурвакница.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари