По-малко бебета са се родили в УМБАЛ „Канев“

1

Екипът на акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев“ отбеляза бабинден

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов поздрави екипа на отделението по гинекология и изказа благодарност на всички за отговорния и денонощен труд. Наред с това заместник областният управител отбеляза, че съгласно данни от доклад на Европейската комисия през последните 8 години в България се наблюдава намаляване на смъртните случаи при живородени деца, съответно от 13,3 на 5,8. Това обстоятелство той определи като показателно за качествената работа и професионалното отношение на медицинските екипи.

„Пожелавам повече щастливи родители на здрави и силни бебета!“ добави още Свилен Иванов.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на началника на отделението д-р Светла Христова, заместник областният управител подари на нея и на най-дългогодишната акушерка Красимира Кръстева кърпа, сапун и букет.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, както и изпълнителният директор на болницата инж. Иван Иванов.

Припомняме, че през изминалата година в Акушеро-гинекологичният комплекс на УМБАЛ „Канев“ са се родили общо 1184 бебета, като техният брой е със 143 по-малко от предходната 2018-та. Преобладаващи са били ражданията, извършени чрез цезарово сечение – 611, а по нормален път са били родени 573 деца.

Също така през 2019-та година 22 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на децата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари