Пловдивският съд остави в ареста британец, причинил тежка катастрофа след употреба на дрога

0
Обвинен е в причиняване на катастрофа със загинал моторист
Обвинен е в причиняване на катастрофа със загинал моторист

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража"

Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Стара Загора, за британския поданик А. А., обвинен в причиняване на катастрофа с един загинал моторист и още един ранен пострадал.

Съдът прие, че правилно Старозагорският окръжен съд е преценил, че са налице основанията за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняемия А. А., във връзка с възникналото в гр. Стара Загора, на 03.10.2021г. пътно-транспортно произшествие, на кръстовището на бул.“Ген. Столетов“ и ул.“Цар Иван Шишман I“. След катастрофата шофьорът се е опитал да побегне, обаче няколко младежи го наобиколили, съборили го на земята и извикали полиция.

Направени са му били два теста – единият за алкохол и втория за наркотици. Тестът за алкохол е бил отрицателен, докато втория тест е доказвал, че е употребил наркотиците амфетамин и метамфетамин.

От събраните по делото доказателства съдът е направил обосновано предположение, че обвиняемият А. А. е съпричастен към престъпното деяние, за което е обвинен, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

Като се вземат предвид обстоятелствата, при които е осъществена вменената деятелност, общественоопасният резултат, изразяващ се в настъпила смърт на едно лице и причинена двустепенна средна телесна повреда на друго, употребата на наркотични вещества, въззивният съд прие за обоснован извода на първостепенния съд, че се касае за деяние с висока степен на обществена опасност и е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Налице е и такава да се укрие с оглед факта, че последният е напуснал местопроизшествието, чужд гражданин е, на страна извън Европейския съюз. Обстоятелството, че учи в България не води до извод, че е трайно свързан със страната, е заключението на съдебния състав.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари