Пловдивчанин към съседка: Мършо, ще ти сложа некролога на входа!

0
За тези думи на мъжа му е била образувана преписка за закана за убийство / Снимката е илюстративна
За тези думи на мъжа му е била образувана преписка за закана за убийство / Снимката е илюстративна

Със 100 лева глоба по Указа за борба с дребното хулиганство се размина пловдивчанин, който на общо събрание нагрубил съседка и се заканил да закачи некролога й на входа на блока, реши районният съд в Пловдив, предаде Монитор.

По време на процеса обаче извършителят признал вината си и изразил съжаление за стореното, като помолил за минималната предвидена в закона глоба.

Кавгата станала на 15 юни т.г. около 18 часа в ж.р. „Тракия”. Според съдия Николай Петров подсъдимият е изрекъл с висок тон обидни думи спрямо свой съсед, с което е нарушил обществения ред и спокойствие. Нарушителят бил заведен в съда от служители на Пето районно управление на полицията в Пловдив. По време на делото станало ясно, че на междусъседското събрание станал спор за ползване на общи части в блока между извършителя и неговата съседка. След като не успели да се разберат в спора, мъжът с висок тон казал на комшийката си: „Мършо, боклук, ще ти сложа некролога на входа”.

За тези му думи била образувана преписка за закана за убийство, но прокурор от Районна прокуратура в Пловдив постановил отказ и материалите били изпратени в Пето районно управление на полицията за преценка дали има противообществена проява по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ). Тъй като думите на мъжа станали достояние на останалите съседи, които се стъписали и възмутили от поведението му, било решено нарушителят да бъде съден по УБДХ. Съдебният състав се оказва на същата позиция, но при определяне на размера на глобата е взел предвид смекчаващи вината обстоятелства. Това са самопризнанието на нарушителя, както и изразеното му съжаление към стореното. Той отправил обидни думи, без да е нападнал физически пострадалата. Наред с това той не бил осъждан и липсвали данни за други противообществени прояви. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари