Плавно повишение на температурите до края на седмицата

0
Мъгливо и облачно в четвъртък в Дунавската равнина
Мъгливо и облачно в четвъртък в Дунавската равнина

Мъгливо и облачно в четвъртък в Дунавската равнина

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево. До обяд, главно в Дунавската равнина, ще бъде с мъгла или ниска облачност. В повечето места ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, малко по-високи по Черноморието, в София - около минус 2°; максималните ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с мъгла, в София - около 9°, предаде Агенция Фокус.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 7°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде близко до средното за декември.

През дните до края на седмицата ще се задържи сухо и сравнително топло за периода. В Югозападна България ще бъде почти тихо, в останалата част от страната ще духа вятър от западната четвърт, предимно слаб. Сутрин на места в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Временно усилване на вятъра в Дунавската равнина ще има в събота и през нощта срещу неделя; тогава ще има и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места в източните райони е възможно слабо и за кратко да превали. Температурите ще продължат да се повишават и максималните към неделя ще достигат 15°-17°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари