Платено паркиране в още три зони в центъра на Русе

3

Общият брой на паркоместата е 69

Кметът на Община Русе Пенчо Милков е подписал проект за заповед, с която се въвежда платено паркиране в зоните за кратковременно паркиране в централната част на града.

Новите зони ще обхванат:

  • ул. „Тома Кърджиев“ в участъка от входа за двора на СУ „Христо Ботев“ до ул. „Отец Паисий“ – 25 места
  • пред Историческия музей от ул. „Александровска“ до ул. „Рила“ – 24 места
  • ул. „Отец Паисий“ от бул. „Славянски“ до ул. „Тома Кърджиев“ – 20 места

Въвеждането на платеното паркиране е отложено поради инфраструктурни промени и дейности по водния цикъл, които вече са приключили.

Зоните за платено паркиране ще бъдат обозначени от ОП „Комунални дейности“.

Целта на платеното паркиране е:

  • Да се оптимизира трафикът в централната част на града
  • Да се осигури по-лесен достъп до паркоместа за живущите и работещите в района
  • Да се стимулира ползването на градски транспорт

Очакванията са:

  • Да се намали броят на автомобилите, които кръжат безцелно в търсене на свободно място за паркиране
  • Да се подобри качеството на въздуха
  • Да се увеличи събираемостта на местни такси

Важно е да се отбележи, че:

  • Резидентите в зоните за платено паркиране ще могат да получат** преференциални условия** за паркиране.
  • Ще бъдат предвидени и места за хора с увреждания.

Платеното паркиране ще влезе в сила след обозначаването на зоните и монтирането на необходимата инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    27
    до 26
    Само дето в днешно време хората не се женят, колко самотни майки има - ето две коли без данък. Да не говорим колко баби, дядовци, лели и чичовци бързо ще се сдобият с коли, само и само да не се плаща нищо. Иначе си прав, таратайките заемат доста места, ама нали уж имало предписания за преместване... дрън, дрън
  • 3
    26
    Елементарно
    Автомобил на семейсто - освободен от данък. Втори автомобил - данък по 5. Трети автомобил - данък по 25. И нещата ше си дойдат по местата. Не може помака от блока ми да задръства паркинга с дъртата си лада и изгнил форд за 100 лева данък! Не ги е мърдал от години!
  • 2
    25
    до 9
    Изобщо не съществува правило според което някой трябва да може да паркира близо до жилището си и това се отнася не само за живущите в центъра. Привилегията да притежаваш автомобил е в тясна връзка с притежаването на гараж, също както притежаването на мобилен телефон е свързано с притежаването на захранване за зареждане на батерията му. Да разбира се, че цял живот можеш да си зареждаш телефона със захранването на някой друг, но това не значи, че някой ти е длъжен. А иначе за всички е ясно, че общината не се опитва да реши някакъв друг проблем проблем, освен финансов. Като цяло, изначално и извратено грешно да се вземат пари за паркиране на улици предназначени за движение. Собственикът на пътя е собственик на ПЪТ. Да законът (ЗДП) позволява паркиране най-вдясно на пътното платно, ако това не пречи на движението, но това не дефинира дясната част от платното, като паркинг. А таксуването на това право се припокрива с местния данък МПС, тоест събират се два пъти пари за едно и също нещо. Отделно, че собственикът на пътя два взема пари, с които трябва да поддържа пътя изряден (според чл. 3 в ЗДП), а не го прави.
  • 5
    24
    Гандалф
    Не се наяде тази държава. Плащаш за да живееш в кочина!
  • 11
    23
    Въпрос
    Живеещите в центъра, защо се сърдите само на тези, които имат работа в центъра. Вижте си кооперациите, набутани една до друга и сметнете дали всички живущи там имат къде да паркират. И продължава да се строи. Всъщност, в Русе има ли такси за колите на живеещите в центъра и ако имат втора кола таксата каква е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари