Плащаш си за паркинг и пак ти слагат скоба

0
Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие, а скобите се слагат на случаен принцип
Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие, а скобите се слагат на случаен принцип Видео: Нова телевизия

Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие. Между 1 и 10 лева на час струва паркирането в сините зони на различните курорти. Възможно ли е обаче да платиш за паркинг и да получиш скоба на колата?

От началото на месеца  и в средата на летния сезон, старият град в Созопол е разтърсен от вълнения. Общината въведе платена зона за паркиране и постави бариера на входа на града. Таксата се плаща на излизане.  

Oказва се обаче, че много от хората не са доволни. Нина е управител на местен хотел. По думите й често се случва служители на фирма да минават по улиците и да поставят скоби на произволен принцип.  Мотивът - туристите не били платили, въпреки че по закон се плаща след напускането Последният случай е от вчера. Подаден е сигнал до полицията. Туристите опитват да се свържат с фирмата изпълнител, но без резултат, алармира Нова телевизия.

От общината са категорични, че проблем няма. Хората са предупредени, а собствениците могат да получат карти за достъп. Предвидени са и места за гости. Кметът обаче не пожела да говори.

Подобна е ситуацията и в други населени места.  В най-масовия случай, таксите за платено паркиране са около 2 лева на час.  А оказва се подръчните материални са неизменна част от обстановката. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари