Плащаш 40 лв за пътен знак, който може да монтираш където си решиш

1
Всеки производител на пътни знаци изрично посочва, че приема заявки само от общини и фирми
Всеки производител на пътни знаци изрично посочва, че приема заявки само от общини и фирми

40 лв. са нужни, за да си купиш пътен знак и да го монтираш край което шосе решиш, променяйки правилата за движение, независимо че нямаш право, съобщава „Телеграф“.

За начало трябва да потърсиш в интернет дали се предлага покупко-продажба на пътни знаци. Излизат повече от 10 страници с информация за фирми от различни градове в страната, които изработват и доставят алуминиеви табели от групите от А до Ж съгласно България държавен стандарт. Всеки производител на пътни знаци изрично посочва, че приема заявки само от общини и фирми. Оставени са и телефонни номера за контакт. Когато журналисти поискали да купят само един пътен знак, обаче, не срещнали никакъв проблем.

„Разбира се, ще ви го доставим на посочен от вас адрес чрез куриерска фирма. Искате да го монтирате на стълб край пътя или е за подарък“, пита служителка в пловдивската фирма „Карат Перфект“.

В зависимост от желанието на клиента табелата е различна. Абсолютно същата е като всеки друг знак, който се поставя вдясно от шосето, за да окаже посока, ограничение на скоростта, дали предстои пешеходна пътека и т.н. Ако купувачът го иска за подарък, обаче, е плосък и отзад са издълбани две малки дупки, за да може да се закачи на стена или мрежа.

Ако клиентът желае да въвежда нови правила за движение или да променя такива, краищата му са леко подгънати назад. Цената и в двата случая е 36,06 лв. за табела. Двете скобки, които са нужни за монтирането й, струват по 2 лв.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари