Плащането за паркинг в центъра на Русе вече става и с QR код

1

Русенци одобряват нововъведението, но отбелязват два недостатъка

Плащането за паркинг в центъра на Русе вече става и с QR код.

Вместо да използват паркомати или да заплащат таксата на служителите, водачите могат да използват направо мобилните си телефони, информира Русе Медиа.

Това става чрез сканиране на QR код от табели, поставени по стълбовете за осветление на паркингите. Такива има на пл.“Света Троица“, в зоната по ул.“П.Д.Петков“ на паркинга на хотел „Дунав“ и на паркинга на Централна поща.

Сканирането отваря страница, където се въвежда регистрационния номер на автомобила и времето, за което той ще има престой. Максимумът е три часа. Плащането важи за всички зони за кратковременно паркиране.

Приложението е на български и на английски език.

Русенци одобряват нововъведението, но отбелязват два недостатъка. Табелите са много малки и трудно се забелязват, ако предварително не знаеш, че трябва да съществуват на дадения паркинг. Другият е свързан с въвеждането на регистрационния номер на автомобила – попълват се само цифрите, но не и буквите от регистрацията. Според водачите това теоретично би могло да създаде проблем, ако има два автомобила с еднакви цифри, а само единият си е платил.

Но тъй като това е слабо вероятно да се случи, общото мнение на шофьорите е, че това е много добра идея, която ги улеснява и изглежда по европейски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Гост
    Стадото приема с отворени обятия всичко, което изглежда по европейски. Гледали ли сте Криворазбраната цивилизация?
  • 2
    3
    Гост
    Притежанието на смартфон вече става задължително, ако искаш да паркираш на платен паркинг. Иначе няма как да сканираш QR кодът. А онези граждани, които имат пари да си платят паркинга, но нямат смартфони? За тях какво е измислено?
  • 5
    2
    Хахахахаха
    Табелите били малки! Какъвто кметът, такива и табелите - малки. А ние в Низово си паркираме кадилаците чрез ирисово сканиране.
  • 0
    1
    gosho
    И каква е вероятността да спрат два автомобила по едно и също време с еднакви номера?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари