Пламен Узунов: Оставете ме на мира!

1
Узунов бе разпитван няколко часа в сградата на спецсъда
Узунов бе разпитван няколко часа в сградата на спецсъда

"Нямам никакви притеснения".

Това заяви секретарят по правните въпроси на президента Пламен Узунов, след като бе разпитван няколко часа в сградата на спецсъда, предаде БГНЕС.

"За всичко, което има, съм отговорил п ред органите на специализираната прокуратура", добави Узунов.

Припомняме, че Узунов беше доведен за разпит, след като се установи, че е комуникирал с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

От разпространените от държавното обвинение чатове става ясно, че секретарят на държавния глава е изпратил решение на Върховния административен съд на Пламен Бобоков, преди то да бъде официално публикувано. Въпросното решение пряко засяга бизнесмена, тъй като то е свързано с кораба "Бадр", който плава под либерийски флаг.

"Имам процесуално качество свидетел. Виждате, че си тръгвам. Извърши се проверка вкъщи и съм дал една флашка и мобилните си телефони", уточни Пламен Узунов.

Узунов обясни, че познава Пламен Бобоков от 2 години, като са имали и лични, и професионални отношения. Запознали се по повод проект на Бобоков, а той бил в качеството си на консултант. Проектът трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

"Нямал съм възможност да разговарям с президента. Сега ще го запозная с всичко", завърши Узунов, но не отговори дали ще подаде оставка като секретар на държавния глава.

На тръгване секретарят на президента Румен Радев добави: „Вижте, оставете ме на мира“, научаваме от Епицентър.

Припомняме, че Пламен Узунов бе привикан на разпит по разследването около бизнесмените братя Бобокови. Прокуратурата разкри, че секретарят на държавния глава е комуникирал с Пламен Бобоков. Подозира търговия с влияние. Узунов е бил разпитван като свидетел.

На 27 декември 2018 г. той е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние. Става въпрос за решение, с което се освобождава задържаният на пристанището в Бургас танкер "БАДР"

Прокурорът Петър Белчев съобщи, че в свалените от компютър и телефон на Бобоков данни имало писмена комуникация, вероятно на лице с имунитет записано като "президент".

"Дали става въпрос за президента, не можем да кажем категорично", каза той. И обясни, че разговорът се касаел за концесия на пристанище в Либерия с концесионер "Приста порт", споменавал се и президентът на Либерия и изпращането на посланик в Нигерия, който да е с правомощия и в Либерия.

Според прокуратурата новите доказателства разкриват, че прокурор Николай Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе. Вероятно Пламен Узунов, съветникът на държавния глава, бил помолен за съдействие от Бобоков.

Според прокуратурата Узунов е изпратил на Бобоков проект на решение на ВАС за отмяна на заповед за забрана за отплаване на танкера БАДР, като му казал, че изпратеният документ ще излезе по този начин в оригинал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари