Пламен Стоилов с писмо до енергийния министър заради увеличението на цените на парното

0
Пламен Стоилов с писмо до енергийния министър заради увеличението на цените на парното
Снимка: БГНЕС

Кметът на Русе Пламен Стоилов изпрати писмо до министъра на икономиката и енергетиката на Драгомир Стойнев, съобщиха от общинската администрация.

Поводът е появилата се в публичното пространство информация за проект в сектор „Топлоенергетика“ на ДКЕВР, предвиждащ драстично увеличение на цената на топлоенергията.

Дискутираното увеличение на топлоенергията е най-голямо за клиентите на „Топлофикация“ – Русе и ще доведе до социално напрежение в региона и невъзможност на голяма част от гражданите да покриват задълженията си, пише в писмото си градоначалникът. Неговото становище е, че цената на топлоенергията следва да е социално поносима, а увеличение с близо 19 на сто не кореспондира с възможностите на по-голяма част от населението.

В писмото си Стоилов изразява увереност, че по време на обсъждането на текстовете в рамките на предстоящото открито заседание ще бъдат внимателно преценени възможностите за последващи действия и ще бъдат взети предвид социално-битовите последствия, до които би довело подобно решение, както и че в рамките на предстоящия конструктивен диалог със специалисти в сектора ще бъде намерен вариант за решение, което няма да е бреме за ползвателите на услугите на „Топлофикация“ – Русе.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари