Пламен Нунев: Имаме смелостта да си признаем грешките и да се поучим от тях

0
"По този начин винаги продължаваме по-силни напред", допълни Нунев
"По този начин винаги продължаваме по-силни напред", допълни Нунев

Интервю с областният координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев бе публикувано във вестник "Бряг". Ето какво споделя "стратегът" от Бяла за управлението на страната и приоритетите на депутатите от неговата партия: 

Г-н Нунев, кои са местните лица на партията, на които ще заложите в изборите и защо?

- Въпросът Ви е актуален, предвид наближаващите парламентарни избори на 4 април, но в ГЕРБ винаги е имало правила, които се спазват. В момента текат номинации и съм убеден, че нашите членове и симпатизанти ще предложат утвърдени личности, които са успели в професиите си и има какво да дадат на Русе като народни представители. Все още обаче нямаме утвърдена листа и е рано да говорим за имена.

Кой реди листите на партията Ви в Русе?

- Както споменах, номинациите за кандидати за народни представители текат в момента. Те се заявяват лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на русенската структура. Процесът стартира на 26 януари и ще приключи до 8 февруари.

В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота.

След приключването на номинационните събрания, Изпълнителната комисия ще направи детайлен преглед на всички номинации и ще утвърди кандидатските листи за народни представители. Това е утвърденият ред и ние винаги сме го спазвали.

Кои са партиите и сдруженията в Русе, с които бихте се коалирали за изборите?

– Решението за коалиране на парламентарни избори не се взема на местно ниво. Това е национална политика. Не е изключена широка дясна коалиция, която да консолидира всички демократи. На хората им омръзна да се делим на всякакви през годините. ГЕРБ винаги е подавал ръка на партньорите си в ЕНП и до момента сме си партнирали успешно и на местно, и на национално ниво. Дали и с кого ГЕРБ ще се коалира на предстоящите парламентарни избори, ще стане ясно съвсем скоро.

- Кои ще са дългосрочните регионални приоритети на новите русенски депутати и кои са най-спешните, които ще се поставят от парламентарната трибуна? 

- Несъмнено магистралата Русе – Велико Търново е приоритет за всички народни представители от ПП ГЕРБ-Русе и ние винаги сме отстоявали и защитавали този проект. Правителството на Борисов направи много в тази посока. Знаете, че в момента тече обществената поръчка за проектиране и строителство за първите 75,6 км от автомагистралата.  Строителните работи ще започнат от участъците с най-интензивно движение, каквото е трасето Русе - Бяла. В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока концентрация на тежки пътни инциденти. С изграждането на магистралата броят на катастрофите по направлението ще намалее, тъй като движението ще бъде разделено в две отделни пътни платна, а транзитният трафик ще бъде изведен от населените места.

Този проект е изключително важен за цяла Северна България и трябва да бъде доведен до успешен край.

Разбира се, има още редица приоритети освен пътната инфраструктура и народните представители от ГЕРБ, всеки в неговата сфера, не сме спирали да работим активно, за да се случват добри неща за Русе – в  здравеопазването, социално подпомагане, спортната инфраструктура и т.н. Така ще е и занапред.

Как ще убедите хората да преодолеят страха си от коронавируса и да участват в изборите?

– Хората трябва да са спокойни, че ще бъдат взети всички необходими мерки за тяхната безопасност. ЦИК и здравното министерство, Националният оперативен щаб и Националният ваксинационен щаб ще гарантират това.

На кои избиратели в условията на здравна и икономическа криза ще разчитате?

 - Дали е време на криза или не, ГЕРБ винаги е разчитал на всички български граждани, които подкрепят политиките на правителството. Надяваме се повече хора да упражнят правото си на вот и да изразят гражданската си позиция. Защото точно изборите са демократичният начин да заявиш мнението си.

Грешките на партията Ви от предишни избори, които сега ще се опитате да избегнете?

- ГЕРБ винаги е имал твърдо ядро. Малко или много сме се капсулирали през годините, но сега, на тези парламентарни избори мисля, че е време да се отворим към по-широкото дясно пространство.

Колкото до грешките, да, допускали сме такива. Само който не работи, той не допуска грешки и това не е клише, лишено от смисъл, историята показва, че това са фактите. По-важното е, че имаме смелостта да си признаем грешките, пропуските и да се поучим от тях. По този начин винаги продължаваме по-силни напред. Убеден съм, че и сега ще е така.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари