Пламен Марков: Заради БФС вече не съм треньор

1
Познавам тези хора доста добре, за тях футболът е частна фирма
Познавам тези хора доста добре, за тях футболът е частна фирма Снимка: bTV

Познавам тези хора доста добре, за тях футболът е частна фирма

Заради настоящото ръководство на БФС се отказах от треньорската професия. Това разкри в предаването "120 минути" по bTV бившият национален селекционер Пламен Марков.

Под негово ръководство България за последен път се класира за голямо първенство - Евро 2004. През 2008 г. Марков беше уволнен след 0:6 от Сърбия в контрола.

"Твърдо съм убеден, че това е краят на това управление, защото обществото се събуди и вече хората се осъзнаха. Тези ръководители са се наели с тежка, но непосилни за техните възможности задача", започна Марков.

"Познавам тези хора доста добре, защото съм работил с тях. Направих си изводите, когато бях освободен за една загуба в приятелски мач. Дълго размишлявах и стигнах до извода повече да не се занимавам с треньорство. Знаех, че сме се отправили към задънена улица. Надявах се да бъркам, защото става дума за България, за стотици хиляди фенове. За съжаление се оказах прав, като виждаме докъде стигнахме."

"Да се откаже човек от професията, за която се е готвил дълго време и има експертизата, е много тежко решение. Но си дадох сметка, че само за една загуба в приятелски мач тези хора си позволяват да освобождават треньора - това е прехвърляне на отговорност. За да оправдаят себе си. Това съществува и във футболните клубове. Това е сваляне на градуса на напрежението сред феновете, за да запазят себе си."

"Вижте в националния отбор при това ръководство колко треньора са употребени, при това знакови имена. Като ненужна носна кърпа, с която си измиват ръцете. Идва следващият и така до безкрай."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари