Пламен Димитров: Решението за отварянето на заведенията не е най-доброто

0
Лидерът на КНСБ похвали мярката 60/40
Лидерът на КНСБ похвали мярката 60/40 Снимка: Монитор

Лидерът на КНСБ похвали мярката 60/40

"Когато растат заболелите и починалите, а оздравелите намаляват, най-логичното е, че решението за отварянето на дискотеките и заведенията не е най-доброто"

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод новината от днес, че на 1 март врати отварят заведенията и игралните зали, а от 1 април ще заработят и дискотеките. Той коментира още и икономическите мерки на управляващите за справяне с коронакризата, пише Novini.bg

"Най-добрата мярка на правителството бе 60/40.

Другите мерки не успяха да сработят, защото управляващите не чуха нашия и на бизнеса глас.

Тук направихме над 380 мерки и нека питаме хората дали ги не знаят всичките и коя реално е свършила работа. В Германия направиха три мерки, които дават изключителни резултати", категоричен бе Димитров.

"Искам да кажа какво предлагаме за следващите няколко години. Ние ще проведем разговори с всички политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, и ще им представим нашия Меморандум за социално-икономическото развитие на България за 2021-2025 г. Икономиката ни трябва да расте със 6-7 млрд. лева на година. Това може да стане, ако нещата се управляват умно. Ние настояваме на фона на икономическата рамка доходите и заплатите да вървят нагоре. Очакваме средната работна заплата да расте с 12,5%., а минималната заплата да расте със 17%. Пенсиите също могат да растат с 15% на годишна база. Напълно постижимо е това, защото имаме необходимия ресурс. Няма как да влезем в Еврозоната с такива заплати. Представете си като обърнете 650 лева минимална заплата в евро. Трябва да ни е срам", обяви президентът на КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари