Пламен Димитров, КНСБ: С увеличение на доходите ще преборим ценовия скок

0
"Гърците направиха нещо по-различно. Те дадоха по 250 евро на месец помощ за горива на социално слабите семейства. Системата за социално подпомагане трябваше да бъде в центъра, а не други мерки“, обясни синдикалистът
"Гърците направиха нещо по-различно. Те дадоха по 250 евро на месец помощ за горива на социално слабите семейства. Системата за социално подпомагане трябваше да бъде в центъра, а не други мерки“, обясни синдикалистът Снимка: bTV

"Увеличението на доходите е единственият начин, по който ние трябва да се борим с всички тези ценови равнища. Няма как да ги върнем цените назад"

Това каза председателят на КНСБ пред „Тази сутрин“ по bTV.

Според него мерките, предлагани от правителството, не са правилни с някои изключения.

Димитров обясни, че трябва да са по-социално насочени към хората, за да се преборят ценовите скокове.

Той не вижда как намалено ДДС ще смъкне цената на хляба. 

Тоест системата на социално подпомагане трябваше да бъде в центъра на подпомагането, а не други мерки, които в момента чуваме. Трябва да знаем, че подпомагаме тези домакинства за енергия и за енергийна бедност, за горивата, за хляба, за всичко останало, от което наистина имат нужда и трябва помощта да стигне до най-нуждаещите се“, каза Димитров.

По думите му ключът не е в намаляване на приходите.

"Когато имаш нужда да подпомогнеш домакинствата, направи така че парите да не отидат в джобове, които не е нужно да подпомагаш. Това вече е ясно на всички. Гърците направиха нещо по-различно. Те дадоха по 250 евро на месец помощ за горива на социално слабите семейства. Системата за социално подпомагане трябваше да бъде в центъра, а не други мерки, обясни Пламен Димитров.

Той иска и съвет за тристранно сътрудничество, за да се коригират мерките. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари