Пламен Данаилов: В бюджет 2022 трябва да бъдат предвидени 8 милиарда лева кражби на ГЕРБ

0
Няма подобряване на ефективността на държавните предприятия, отбеляза бившият депутат от ИТН
Няма подобряване на ефективността на държавните предприятия, отбеляза бившият депутат от ИТН

Няма подобряване на ефективността на държавните предприятия, отбеляза бившият депутат от ИТН

Пламен Данаилов депутат в 45-то и 46-то НС от ПП“ Има такъв народ“ разговаря за икономическата картина в страната ни пред телевизия Нова нюз, съобщиха от пресцентъра на партията.

За парите в здравеопазването и дали трябват там допълнителни средства, Данаилов заяви, че самата система първо търпи реформа, защото има неправилно разходване на средства. Като пример, казва той, че съществува голям дисбаланс в заплатите за лекарите, заемащи едни и същи позиции.

За парите в здравеопазването и коалицията: „Единомислие има за нуждата от реформа и финансиране от всички коалиционни партньори.

Тъй като бюджетната рамка за следващата година ще влезне в парламента за дълго обсъждане вече има заявка за работни групи към всички министерства, чрез които да се обсъждат и изчистят всички предложения за внасяне в пленарна зала, вместо „24-часови“ заседания да правят това, сподели Пламен Данаилов.

А относно „базовия“ бюджет, както го назова бившия, служебен финансов министър г-н Белчев според Данаилов не трябва да бъде приет, защото съдържа редица неточности на макро ниво, както и осемте милиарда лева източвани от ГЕРБ през него не са предвидени, а всъщност с тази фраза „Продължаваме промяната“ спечелиха изборите. „Тоест няма подобряване на ефективността на държавните предприятия.“ – каза той.

В темата за еврозоната и позицията на ИТН, както и на коалиционното правителство е разписано предложение за една мащабна кампания, с която да се разяснят плюсовете и минусите, придружени с реален дебат с народа защо трябва да се присъединим и защо не.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари