Пияни шофьори спипаха полицаите в Тетово и Бяла

4
Единият е катастрофирал, а другият е установен при рутинна проверка
Единият е катастрофирал, а другият е установен при рутинна проверка Снимка: Dunavmost, архив

Досъдебно производство е образувано, във връзка с установен неправоспособен водач, катастрофирал, след като управлявал нерегистрирано МПС в Тетово

 На 13 май около 01:45 часа екип на пътна полиция е изпратен да изясни сигнал за ПТП в с. Тетово, след което в УМБАЛ „Канев“ е бил приет 24-годишен мъж. В хода на работата по случая е установено, че 24-годишният като неправоспособен водач, при управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС с марка "Пежо" е допуснал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е пострадал с фрактура на крак.

Извършена проверка с техническо средство "Дрегер" е показала наличие на алкохол в концентрация над 1.2 промила. На водача е издаден талон за кръвна проба и анализът на дадената от него проба е показал 2,15 на хиляда. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 343б, ал. 1 и чл. 345, ал. 2 от НК.

Бързо производство за шофиране в нетрезво състояние е образувано в РУ – Бяла

На 16 май в 02:16 часа на ул. Васил Априлов в гр. Бяла, служители на РУ-Бяла са спрели и извършили проверка на лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 49-годишен мъж от с. Босилковци. От колата се носела миризма на алкохол и при последвалата проба с техническо средство на водача е установен положителен резултат в концентрация от 1,97 на хиляда в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство с оглед престъпление по чл.343б, ал.1 от НК по описа на РУ – Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари