Пиян шофьор потроши патрулка

0
Той седнал зад волана след почерпка с ракия / Снимката е илюстративна
Той седнал зад волана след почерпка с ракия / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

30-годишен шуменец, седнал зад волана след почерпка с ракия, предизвикал пътен инцидент в града след фиеста с Форд “Фиеста”, съобщиха от полицията.

Около 01:10 часа екип на “Пътна полиция”  подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Форд “Фиеста” със сливенска регистрация, който се движил по ул.” Ген. Скобелев” в  Шумен Водачът не спрял, предаде Дарик.

Малко по-късно автомобилът бил засечен на ул.”Антим I”.Полицейският екип го последвал. Малко преди МБАЛ - полицейският автомобил го изпреварил и подал на водача звукова и светлинна сигнализация. Освен, че не спрял водачът предприел изпреварване, по време на което  блъснал странично патрулния автомобил. Счупил огледалото и охлузил цялата лява страна на полицейския автомобил.

Продължил с несъобразена скорост  и се ударил в метален стълб за улично осветление на ул.”Васил Априлов”. Слязъл от колата и побягнал. Униформените го настигнали и го задържали. Изяснено било, че водач е неправоспособният Х.Х./30г./ от Шумен. Фордът, който бил спрян от движение през 2016 година, нямал технически преглед и застраховка “Гражданска отговорност”, бил собственост на 32-годишен мъж от котелското село Ябланово. Х.Х. е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 0, 64 промила в издишания от водача въздух.

Полицейският служител също е изпробван за алкохол. Пробата  му е отрицателна. На нарушителя са съставени осем акта за установени административни нарушения. След справка станало ясно, че има влезли в сила  наказателни постановления за различни нарушения в размер на 3720 лева, които не са платени. Металният стълб бил премахнат от екип на РСПБЗН, поради опасност от падане върху движещите се по пътното платно автомобили.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари