Пиян русенски бабаит отива в затвора

0
Шофьорът е осъден на 6 месеца лишаване от свобода
Шофьорът е осъден на 6 месеца лишаване от свобода

Шофьор, хванат пиян зад волана в Русе, отива в затвора.

Това е решил Районния съд в дунавския град. 
Нарушителят на закона бил заловен в нощта на 25 юни 2015 г. Преди това той употребил голямо количество алкохол и подкарал автомобила си, който паркирал пред „Шоурум“ около 4.00 часа сутринта, в непосредствена близост до такси.

Водачът му подал сигнал на пияния да премести колата си, в резултат на което той дал ход назад и блъснал служебна кола на охранител от заведението, след което слязъл и потеглил към последнто, като дал ясно да се разбере, че няма намерение да съдейства за установяване на вредите от ПТП-то.

Таксиметровият шофьор видял, че опонентът му залита и се досетил, че е пиян, поради което се обадил на телефон 112.

През това време нарушителят излязъл от „Шоурум“ и се качил в колата си, като отказал да изчака на място полицаите.

Те обаче го срещнали по пътя, като разпознали колата му по описанието й и по регистрационния й номер.

Направило им впечатление, че мъжът зад волана лъха на алкохол, а проверката с дрегер показала 2,06 промила в издишания въздух, заради което му съставили акт.

Той обаче не само отказал да го подпише, но станал и агресивен, като нападнал полицаите с обидни думи и ги заплашил с побой.

Това свършило с поставянето на белезници на ръцете му и отвеждането му в болницата за даване на кървна проба. Тя показала наличие на 2,56 промила алкохол.

Това станало причина мъжът да бъде изправен на подсъдимата скамейка. Там се оказало, че той вече е осъждан и изпитателният срок на предходната му присъда не е изтекъл.

Поради това бил осъден ефективно на 6 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Той е осъден и на лишаване от право да управлява МПС в продължение на 2 години.

Освен това влиза в сила и предходната му присъда от 1 година и 9 месеца, които ще изтърпи при същите условия като първата, но отделно от нея.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Русенски окръжен съд. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари