Питбул нахапа 9-годишно момче на детска площадка в Асеновград

0
Това не е първия такъв случай, разказват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул
Това не е първия такъв случай, разказват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул

Дете беше нахапано от домашен питбул на детска площадка в Асеновград

Инцидентът е станал вчера, около 18 часа в квартал "Запад", предава БНТ. 

9-годишният Христо играел футбол със свои приятели, затичал се да догони топката, когато бил повален от животното. При вида на нападението приятелите му хукнали да търсят помощ и Христо останал сам с кучето. Момчето по чудо е успяло да се предпази и се е отървало с наранявания по крайниците и гърба.

Това не е първия такъв случай, разказват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул.

По данни на очевидци животното е било пуснато без повод на детската площадка, въпреки че в непосредствена близост има изградена площадка за игра на кучета.

Собственичката на домашното животно е установена и ще бъде глобена, като след проверка по случая ще се реши дали да не ѝ се наложат и по-строги санкции.

Тази сутрин хората се събраха на протест на детската площадка с искане за извеждане на кучето от квартала. Майката на пострадалото дете разказа, че Христо е спал трудно тази нощ и че е казал, че няма да излиза навън, докато питбула е на свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Съби
    За съжаление пак ще бъде виновно детето/Христо/защото е гонил топката и кучето се е уплашило и гое нападнало.За съжаление в България закона е да се пазят кучетата,ако ли не влизаш в затвора,на първо четене.Пожелавам на Христо бързо възстановяване,а на собственика на питбула бърз затвор,защото има закон как да се разхождат кучета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари