Писателят Явор Цанев се включва в кампанията за Ради от Русе

4
Книгата е прекрасен подарък за Коледа! Със закупуването ѝ вие ще се включите в борбата на едно смело малко момиче с коварна болест​
Книгата е прекрасен подарък за Коледа! Със закупуването ѝ вие ще се включите в борбата на едно смело малко момиче с коварна болест​ Снимка: Facebook

Книгата е прекрасен подарък за Коледа! Със закупуването ѝ вие ще се включите в борбата на едно смело малко момиче с коварна болест​

Писателят Явор Цанев донесе в библиотеката 20 броя от своя детско-юношески роман „Силвър и вампирите“. По този начин Явор се включва в благотворителната кампания „За Ради“, средствата от която ще бъдат дарени на семейството на д-р Боряна Добрева-Стойчева и кинезитерапевта Даниел Стойчев за лечението на тяхната дъщеричка Радина Стойчева (9 г.), която се справя с онкохематологично заболяване, информират от Русенската библиотека.

Припомняме, че от ноември на няколко места в града, включително и във фоайето на библиотеката бяха поставени дарителски кутии за Ради. Беше открита и сметка:

KBC Банк

RZBBBGSF

IBAN: BG57RZBB91551095117018

Даниел Христов Стойчев

(Daniel Hristov Stoychev)

Bank transfer in CHF:

CH3704835284238523000

Denitsa Dobreva

Revolut in CHF, EUR, or BGN (with reference “For Radi”)

@denidobreva

https://gofund.me/0907032C

20-те броя от „Силвър и вампирите“ вече са в Детски отдел „Библиотечко“ с цена 10 лв. за брой. Книгата е прекрасен подарък за Коледа! Със закупуването ѝ вие ще се включите в борбата на едно смело малко момиче с коварна болест! Нека заедно направим Коледно чудо за Ради!

Силвър и вампирите“ беше номиниран в Националната награда „Бисерче вълшебно“ 2021 г. за детски книги и вече втора година е любимо четиво за малките русенски читатели.

За тези, които все още не знаят кой е той: Силвър е малкото коте със сребриста козина, което Мая и Алекс намират на село и прибират в града. Една година по-късно, през ваканцията, те се връщат при баба си и най-неочаквано им се случват поредица страховити приключения. Освен това децата откриват колко необикновен котак е всъщност техният домашен любимец.

Русенската библиотека благодари на писателя Явор Цанев за благородния жест!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари