Пилот бе принуден стремглаво да приземи самолет с припадащи пътници

0
Пилот на авиокомпанията SkyWest бе принуден стремглаво да приземи самолет със 75 пътници на борда
Пилот на авиокомпанията SkyWest бе принуден стремглаво да приземи самолет със 75 пътници на борда Видео: ABC News

Пилот на авиокомпанията SkyWest бе принуден стремглаво да приземи самолет със 75 пътници на борда в сряда, след като е съобщил за катастрофална загуба на налягане в кабината насред въздуха.

Ужасените пътници са се държали за главите и са се молили, докато полет 5622 се е снижил с над 9000 метра само за 8 минути и е кацнал аварийно в Бъфало в щата Ню Йорк.

Извънредната ситуация на борда е възникнала около половин час след излитане на машината, когато пътниците на самолета Embraer 175, пътуващ от Чикаго за Кънектикът, започнали да губят съзнание, а други започнали да изпитват световъртежи да им се гади.

След приземяването на самолета първоначално от SkyWest заявиха, че машината се е приземила „като предпазна мярка”, заради чувстващ се зле пътник и отрекоха да е имало технически проблем, което на свой ред противоречи с разказите на хората, намирали се на борда. По-късно от авиокомпанията съобщиха, че нова информация от медицински лица е потвърдила, че „общо трима пътници са изгубили съзнание по време на полета”.

Медицинска сестра Мери Кънингам заяви, че е помагала на пътник в безсъзнание, докато друг е припаднал до нея, а трети са започнали да се чувстват зле. „Стюардесата и аз започнахме да се чувстваме неразположени. Трябваше да седна. Не ми достигаше въздух, имах световъртеж и не се чувствах добре”, разказа Кънингам пред Ен Би Си.

Първоначално бе съобщено, че вратата на кабината се е отворила по време на полета, което е довело до загуба на налягане. Когато самолетът се е приземил, от Агенцията за гражданската авиация в САЩ разпространиха изявление, в което се казва, че „екипажът е съобщил за проблем с налягането и е обявил аварийна ситуация”преди кацането в Бъфало. По-късно, във второ изявление Агенцията не спомена проблема с „налягането”.

При това, официално лице, запознато с инцидента, е казало пред LA Times, че екипажът наистина е съобщил, че врата на самолета се е отворила на височина от над 11 000 метра,довеждайки до „бързо разхерметизиране”. След кацането от SkyWest обявиха тази информация за невярна и добавиха, че разследват какво се е случило на самолета.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари