Петя Аврамова: Повече отлагане няма да има!

0
Тол системата започва работа на 1 март
Тол системата започва работа на 1 март

Тол системата започва работа на 1 март

"Да не политизираме процеса по въвеждането на тол системата, да не търсим конфронтация по такава важна тема, защото разчитаме на тези приходи за осигуряване на безопасността на пътища.

Системата започва работа на 1 март. Повече отлагане няма да има, защото всички елементи са в пълна готовност. В обхвата ѝ са 3115 км от 20 хил. км републиканска пътна мрежа. Така безплатни за тежкотоварния трафик ще са близо 17 хил. км",  заяви Петя Аврамова

Инфраструктурата на системата включва 295 стационарни и 105 мобилни контролни точки. На Агенция „Митници“ са предоставени 45 работни станции за проверка „на изход“ в зоните на ГКПП.

Извършена е и интеграция с МВР – Пътна полиция с цел мобилните им патрули да могат да участват активно в процеса на правоприлагане.

Ползвателите на мрежата имат три възможности за таксуване – маршрутни карти, GPS тракери и бордови устройства, обясни министърът. Досега чрез националните доставчици на услуги са осигурени на склад 30 хил. бордови устройства, вече има сключени 4500 договора, в различна фаза на дистрибуция са 8200 бордови устройства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари