Петролният резерв на САЩ падна до исторически минимум

0
Не е ясно колко време ще отнеме възстановяването на петролните запаси
Не е ясно колко време ще отнеме възстановяването на петролните запаси Снимка: iStock

Стратегическият петролен резерв на САЩ падна със 7 милиона барела до 16 септември и достигна най-ниското си ниво от 1984 година – 427 милиона барела

Това съобщи вестник The Wall Street Journal, цитиран от БГНЕС.

Не се уточнява дали САЩ възнамеряват да удължат срока за продажба на петрол от резерва. Запасите от петрол в САЩ са се увеличили за една седмица с 1,1 милиона барела. Министерството на финансите на САЩ ще изясни позицията си относно смесването на петрол от Русия с други суровини за заобикаляне на санкциите.

Според вестника намаляването на стратегическия ресурс се е случило, защото президентът Джо Байдън е наредил освобождаването на 180 милиона барела петрол в опит да намали цените на горивата. Изданието отбелязва, че макар нищо да не застрашава енергийната сигурност на САЩ, рискът може да се увеличи през декември, когато влезе в сила забраната на ЕС за внос на петрол от Русия. Според изданието общият обем на стратегическия резерв е приблизително 727 милиона барела. Вестникът отбелязва, че все още не е ясно колко време ще отнеме възстановяването на петролните запаси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари