Петима сериозно ранени полицаи по време на протеста пред иранското посолство в Лондон

0
Арестувани са 12 души
Арестувани са 12 души Снимка: БТА

Арестувани са 12 души

Най-малко петима полицаи бяха сериозно ранени, а 12 души бяха арестувани вчера по време на протеста пред иранското посолство в Лондон след смъртта на млада жена, задържана от полицията в Техеран, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Демонстрацията бе организирана във връзка със смъртта на 22-годишната Махса Амини, арестувана на 13 септември от моралната полиция в Иран за "носене на неподходящо облекло". Видеоклипове в социалните мрежи показват тълпа, която скандира "смърт на Ислямската република".

Въпреки че "мнозинството от присъстващите в посолството в неделя продължиха да се държат отговорно", една голяма група "се опита да нападне полицията и протестиращите", заяви в комюнике Скотланд ярд.

На място бяха изпратени полицейски части, оборудвани с каски и щитове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари