Петима общински полицаи следят за реда в Русе

2
Звеното има петима полицаи, които имат всички правомощия съгласно Закона на министерство на вътрешните работи
Звеното има петима полицаи, които имат всички правомощия съгласно Закона на министерство на вътрешните работи Снимка: Община Русе

Звеното има петима полицаи, които имат всички правомощия съгласно Закона на министерство на вътрешните работи

В Русе стартира работа звено „Общинска полиция“. На този етап в звеното има петима полицаи, които имат всички правомощия, съгласно Закона на министерство на вътрешните работи“, казва старши инспектор Ивайло Топалов от град Русе, предаде БНР.

Разпознаваема ли е Общинската полиция?

На улицата гражданите не биха различили полицая от Общинската полиция от другите полицаи. Това може да стане само по допълнителните отличителни знаци – емблема с логото на Общината на десния ръкав и отпред има надпис – „Общинска полиция“", посочва още той и допълва, че кадрите в нея са нови за МВР:

Това са пет души, които са завършили школа за първоначално обучение и имат изкаран стаж в двете районни управления“.

Правомощия..

Те не се различават от правомощията на останалите полицаи. С тази разлика, че имат вменени допълнителни функции за контрол на административната и наказателна дейност на органите на местното самоуправление. Те са упълномощени да работят по всички наредби на Общински съвет – Русе“, посочва още той.

Единствената разлика на Общинската полиция от другата е, че тя изпълнява задачи на кмета на общината и нейната издръжката е от бюджета на общината“, казва Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността и контрол на обществения ред в община Варна.

Убеден съм, че тези звена са много полезни в градовете, в които са създадени“, подчертава още той.

Участия...

Общинска полиция се включи много активно по контрола на мерките, свързани с пандемията. Включиха се активно и в подпомагане на бежанската криза. Това са най-актуалните неща, които в момента се случват. Включва се също и по контрола на управление на отпадъците. Има много неща, в които Общинска полиция е полезна. Започнахме да дисциплинираме водачите, които спират в непозволени зони с нейна помощ. Присъствието на общинска полиция в градския транспорт вдигна рязко събираемостта на билетчетата“, посочва още той.

По думите му варненци разпознават осезаемо Общинската полиция, защото тя осъществява активен контрол над дейностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Plamen
    Ангеле, боя се, е просто ще трябва да свиквате! Така ще е от тук нататък до изчезването ни като българи! Стремглаво натам сме се запътили и не е нужно да си ясновидец за да го прозреш! Поогледай се, виж данните от раждаемостта ,смъртността, смесените бракове и съжителства, емиграцията, репродуктивните проблеми сред българите,които твърдо след 30 г правят опити за деца. Много българи вече са си с ци@ански манталитет!
  • 4
    7
    До 4
    Турски ци@ани са. Поне на такива ги определям. Деградирала работа.
  • 5
    6
    Гей Геров Брояч
    Тези сочни ддд. Упета ли ще са по улиците? Еееех още 5 заплатаджии назначени от пената. Пена! Аре запри са бе
  • 9
    5
    До 4
    Ангеле, оплачи се на Мешерето - кв. Чародейка. Мешерето е нещо като форма на саморегулация за ромите. Това е нещо като съвет на старейшините, които се събират и решават различни казуси, които най-често са свързани с битови проблеми. Особеното тук е, че техните присъди, ако може да ги наречем така, се изпълняват веднага, т. е. има ефективност, за разлика от традиционното правосъдие в България. Другата положителна страна е, че няма протакане, няма отлагане, няма разболяване на обвиняемите и всякакви адвокатски хватки. Казват, че дори заседават по 24 часа, когато се налага, докато не стигнат до решение, след което вече самото мешере, т. е. членовете на този съд отговарят за прилагането на присъдата.
  • 13
    4
    Ангел
    В блок 303 в Чародейка, в апартамент на Жилфонд е настанено семейство с мъж, жена, 7 сина ,двама от които също имат жени и по едно дете! Тези хора са антисоциални и са като бомба пусната тук. Не са способни да съжителстват в социална среда. Криминално проявени до голяма част,бащата в момента е в затвора.Двете снахи са принуждавани да проституират, а мъжете не работят през по-голямата част от времето. Хвърлят безогледно боклуци, където намерят, викат, бият се ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари