Петър Витанов: България претърпя поредното унижение за Шенген!

0
Страната ни ще продължи да трупа загуби, отсече евродепутатът
Страната ни ще продължи да трупа загуби, отсече евродепутатът Снимка: Петър Витанов / Facebook

Страната ни ще продължи да трупа загуби, отсече евродепутатът

България претърпя поредното унижение за Шенген, а мотивите за съществуването на правителството стават все по-неубедителни. Това коментира в Брюксел ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

България претърпя поредното унижение на вчерашната среща между премиера акад. Николай Денков и австрийския канцлер Карл Нехамер. Категоричният отказ на Австрия да свали ветото, е поредният знак за неспособността науправляващите да защитят интересите на България в Европа. „Приоритетът“ Шенген“ се оказа прах в очите, заблуда, послужила единствено да легитимира сглобката в очите на разочарованите избиратели“, заяви Петър Витанов, цитиран от БТА.

Според него въпреки усилията на евродепутатите и нееднократната подкрепа от страна на целия Европейски парламент, българските управляващи са записали тежко поражение.

Страната ни ще продължи да трупа загуби – в икономически, политически и международен план, а нашите сънародници незаслужено да бъдат третирани като второ качество европейци“, добави той.

Според Петър Витанов следващото изпитание пред управляващите ще са текстовете за промяна на Конституцията, които според социологическите сондажи са крайно непопулярни.

Днес в изследване на „Маркет линкс“ се видя, че 75% а от българските граждани са против промяната на националния празник. Рядко виждаме подобно единодушие, така че се опасявам, че сглобката няма да може да замете тази тема под килима и да смени тихомълком Трети март с друга дата“, коментира Витанов, който е и председател на ИК за Трети март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    русенец до ученика
    Та, ако си демократ, то фактът, че 75 % от хората искат нещо ( според теб), някак си не ти ли намеква нещо?:) Знам, че майка ти те е смятала за най-умното бебе на света, но тя е била задължена да го каже. След като останалите 3/4 смятаме, че си тъп , то тогава защо продължаваш да се изказваш тъпо? Карай си таксито, не се занимавай с неща, които са над твоето ниво на компетентност! Хубава вечер, другарю болшевик! Поздрави на тъпата Рена, която така обожаваш, очевидно защо.:)
  • 1
    1
    daskal
    Пешо, 75% от българите не само са против смяната на спорния национален празник, а и са против членството ни в ЕС и НАТО и против Шенген! Това кажи, защото докато ни тегли назад и към вечната дружба със СССР - няма как да се случи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари