Петър Чолаков: Има пукнатини в правителството, но не може да говорим за предсрочни избори

0
Според него по отношение на ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се наблюдава сблъсък на политическите интерпретации на случилото се и важно коя ще надделее в обществото
Според него по отношение на ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се наблюдава сблъсък на политическите интерпретации на случилото се и важно коя ще надделее в обществото Снимка: Светослава Кузманова, БНР

Правителството на Кирил Петков е изправено пред много предизвикателства във външнополитически и вътрешен план, но за момента изглежда стабилно

Тази оценка за първите 100 дни на кабинета направи в ефира на Радио Стара Загора политологът доц. Петър Чолаков. Той допълни, че в момента никоя от формациите в управлението не желае нови избори, както и българските граждани, въпреки това са се очертали и първите пукнатини в правителството.

За момента изглежда по-скоро стабилно правителството, нито една от формациите не желае предсрочни избори, не мисля че и българските граждани също го желаят, защото буквално преди няколко месеца приключи последната разходка до урните. Миналата седмица се видя, че ГЕРБ тръгна към курс към свалянето на правителството от власт, това ще доведе до сплотяване на партиите, които са в управлението. Това увеличава поляризацията в самото общество. Освен ако няма нови драматични развития в следващите седмици и месеци, скоро не може да говорим за предсрочни избори", смята анализаторът Петър Чолаков.

Според него по отношение на ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се наблюдава сблъсък на политическите интерпретации на случилото се и важно коя ще надделее в обществото:

И днес предстои да се разбере дали действията са били законни, има две интерпретации едната се поддържа от бившите управляващи, които казват, че е форма на политическа репресия и другата гледна точка, която е на сега управляващите, които твърдят че има сериозни основания за тези процесуални действия. Това е битка на интерпретациите. Важно е и социологически да видим, как обществото интерпретира тези арести, дали ги одобряват или не.“, каза Чолаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари