Пет вагона дерайлираха край Пловдив

0
Пет вагона дерайлираха край Пловдив
Видео: Нова Телевизия

Товарен влак дерайлира между Пловдив и Стамболийски. Пет вагона са излезли гара Тодор Каблешков. Инцидентът е станал в 8:25 часа тази сутрин.

Товарна композиция от 24 вагона, превозвали въглища от ТЕЦ "Марица Изток" към Бобов дол. Влакът преминава транзитно през гарата. Първите пет вагони преминават безпроблемно през изходната стрелка на гарата, но шестият дерайлира. Повлича след себе си и останалите пет вагона, които излизат от релсите и се обръщат.

Към този момент вагоните все още са на мястото. Аравийни екипи на БДЖ и "Железопътна инфраструктура" се опитват да свалят товара и да вдигнат вагоните, които са излезли извън релсите. Няма пострадали при инцидента.

Хората от пътническите и бързи влакове, идващи от София, спират на гара Стамболийски. Движещите се композиции от Бургас и Варна към София се спират в Пловдив. Оттам пътниците се извозват с автобуси.

Това, което е ясно от първоначалния оглед на мястото е, че в случая не става дума за кражба на части от железопътните релси, а за техническа грешка. Предполага се, че вагоните, в които са били натоварени въглищата, са стари. Те са собственост на ТЕЦ "Бобов дол".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари