Пет нови жертви на коронавируса в Русенско

0
Над 240 души се лекуват в болница, като 48 от тях са в реанимация
Над 240 души се лекуват в болница, като 48 от тях са в реанимация Снимка: Dunavmost

Повече оздравели и по-малко заразени с Covid-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за последните 24 часа.

Новите случаи са 51, а излекуваните през вчерашния ден са 54. 39 от заболелите за изминалото денонощие са от община Русе. От останалите дванайсет заразени трима са от Сливо поле, както и по двама от Бяла, Две могили и Иваново. По един нов случай има в Борово, Ветово и Ценово.

Същевременно са починали още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус.

Активните случаи са 878, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 943, а преболедувалите 14 076. На болнично лечение към момента в областта се намират 243-ма души, като 48 от тях са в реанимация. Свободните легла са 81, от които интензивните са 13.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 16.

До момента в областта са извършени 67 356 имунизации, като повторна доза са получили 33 588 лица. Само през вчерашния ден са поставени 342 дози от ваксините

Припомняме, че утре от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“ ще поставят ваксини без предварително записване на час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари