Пешеходци пострадаха тежко при катастрофа край село Войводово

2
Нещастието се е случило 10-ина минути след полунощ
Нещастието се е случило 10-ина минути след полунощ Снимка: Dunavmost

Нещастието се е случило 10-ина минути след полунощ

Двама пешеходци са ранени след пътен инцидент край мизийското село Войводово, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Нещастието се е случило 10-ина минути след полунощ. На метри преди табела за край за населено място в посока към с. Крушовица, катастрофира товарен автомобил. Шофьорът е от Мизия с 43 години стаж зад волана.

Блъснати са двама пешеходци - на 51 г. и на 39 г. от с. Липница, които са се движили неправилно в дясната лента на пътното платно. Катастрофата е станала на неосветен участък, допълват от МВР.

При удара жертви няма, но са ранени и двамата пешеходци. 51-годишният е транспортиран във филиала на Спешна медицинска помощ в Оряхово, откъдето е пренасочен в МБАЛ-Враца, а в последствие е откаран в лечебно заведение в София със счупен таз, четири ребра и пневмоторакс. Според властите има непосредствена опасност за живота му.

Другият пострадал е многопрофилната болница във Враца и е настанен в хирургично отделение. Под наблюдение е. Няма опасност за живота му.

Причините за инцидента се изясняват, допълват от полицията. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни, но по-младият пешеходец е бил пиян - апаратът е отчел 1.88 промила. Другият ранен не е тестван поради невъзможност.

За инцидента е бил уведомен е дежурен окръжен прокурор при Окръжната прокуратура във Враца и е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари