Персонал с фалшиви здравни книжки разпространява салмонела в крайпътно заведение

0
Втори случай на взрив от салмонела е регистриран преди дни в крайпътно заведение преди община Бяла
Втори случай на взрив от салмонела е регистриран преди дни в крайпътно заведение преди община Бяла

Втори случай на взрив от салмонела е регистриран преди дни в крайпътно заведение преди община Бяла

Заразено е тричленно семейство. Персоналът работел с фалшиви здравни книжки. Това съобщи за Радио Варна проф. Цонко Паунов, директор на РЗИ- Варна.

Пробите показват, че храната не е била заразена, вероятно заразата е дошла от персонала. При проверката обаче, инспекторка от РЗИ е открила, че здравните книжки на персонала са фалшифицирани и то с нейния подпис. Случаят е предаден на Икономическа полиция и на Окръжната прокуратура във Варна, обясни проф. Цонко Паунов.

"При рутинната проверка, която е направена по сигнал, се открива, че здравните книжки на хората са фалшифицирани. По наредба те трябва да имат здравни книжки, които всяка година да бъдат презаверявани след преминаване на преглед и съответно на изследвания за чревни инфекции.

Но те не са били издадени от нас, не са заверявани от нас и са с фалшив подпис. Това вече се класифицира като престъпление. То се предава на прокуратурата и на икономическа полиция. Книжките са от порядъка на 10. Тоест целия персонал са с такива", каза д-р Паунова.

Той поясни, че тази практика е продължавала около 6-7 години.

"Имахме служителка, със чиито нейно име и подпис са били фалшифицирани тези книжки. Тя се завърна след известно отсъствие и всъщност беше тази, която потвърди, че това не е неин подпис. Малшанс за нарушителите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Виктор
    Ами така е. През комунизма им бъркаха в дупетата. В Трета поликлиника, на втория етаж в края на коридора имаше кабинет с надпис "Секрети". Там една медицинска сестра ме посрещна с думите "Смъкни панталона, наведи се и разтвори дупето". А сега носят "материал", но явно не всички.
  • 9
    1
    Чобан прасков
    Кое е заведението поне да бяхте упоменали чобани
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари