Перата влиза в съда

0
Срещу 31-годишния бургазлия има две обвинения
Срещу 31-годишния бургазлия има две обвинения Снимка: Дарик

Петър Низамов трябва да се изправи пред районните магистрати в Бургас днес. 

Срещу 31-годишния бургазлия има две обвинения. Първото е за това, че на 10 април т.г. около 14:15 часа – 15 часа в местността „Киров гроб“ в землището на с. Евренозово, община Малко Търново противозаконно лишил от свобода трима граждани на Афганистан: А. А. Исхаки роден на 01.01.1998 г. в гр. Баглан, Д. Д. Доост роден на 01.01.1997 г. в гр. Баглан и С. Т. Саадат роден на 01.01.1997 г. в гр. Ненгархар, съобщава 24 часа.

Второто е за притежание на дрога, след като при претърсване на дома му на 12 април ул. „Ивайло“ № 44 в Бургас е намерено малко количество коноп - 1.015 гр.

Началото на процеса съвпада с бежанския бунт и ескалацията на напрежение в Харманли. Очаква се пред съдебната палата да има агитка в подкрепа на Низамов.

Обвинителният акт подробно проследява цялата история около скандалния клип, разпространен във Фейсбук, на който се виждат тримата нелегални мигранти, чиито ръце са вързани с т.нар. „свински опашки”. Публикуването на клипа в мрежата предизвика огромен обществен отзвук.

Както вече писаха, Перата е имал съучастник, който е извършвал същите действия с мигрантите като него. Той обаче е бил с маска и бежанците не са го разпознали, а самият Низамов не дава никакви обяснения за маскирания.

Обвинението разполага с анонимен свидетел, който е бил част от групата, тръгнала с два джипа към границата.

Низамов не се признава за виновен. Това елиминира възможността за съкратен съдебен процес. Ако магистратите днес дадат ход на делото, се очаква да бъдат разпитани поне част от свидетелите. Не е ясно дали Низамов ще даде обяснения в началото или ще се възползва от правото да говори на по-късен етап.

Делото трябваше да бъде в Малко Търново, тъй като престъплението попадна в неговия съдебен район, но магистратите там си направиха отвод.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари