Пенсионирана учителка от Русе очаква от политиците отговорност към избирателите им

3
Животът на пенсионерите е на ръба на оцеляването, смята Виржиния Пехова
Животът на пенсионерите е на ръба на оцеляването, смята Виржиния Пехова Снимка: БНТ

Животът на пенсионерите е на ръба на оцеляването, смята Виржиния Пехова

През тези две години на избори и служебни правителства животът на пенсионерите е на ръба на оцеляването. Така смята пенсионираната учителка от Русе Виржиния Пехова и очаква от политиците единение и отговорност към избирателите им.

Виржиния Пехова е била учител по български език и литература. Казва, че през последните две години държавата на практика не функционира, а икономическата криза и инфлацията са се отразили негативно върху живота на пенсионерите.

"Колкото пъти влезеш в магазина, толкова пъти цените са все по-високи и по-високи. За мен това е тотална спекула. Купувам само това, което в момента ми е нужно и което мога да си позволя", каза Виржиния Пехова, предаде БНТ.

Фактът, че за две години избираме за пети път парламент, Виржиния Пехова обяснява с нежеланието на политиците да разговарят на един и същ език.

"Това, което най-много нагнетява духа ми, е, че тези хора, които влизат в парламента, не могат да излязат от тесногръдието си и от теснопартийните си интереси", казва Пехова.

Освен на български език, Виржиния Пехова е учила възпитаниците си и да бъдат отговорни. Но, смята, че политиците ни не са научили този урок.

"За съжаление, колкото и да се стараем да ги научим на живот, когато влязат в политиката, в началото всички влизат с големите идеи, с голямото желание. Като че ли всичко това в мелницата се претопява и в един момент всички тези хора забравят за приказката за стълбата на Христо Смирненски", казва Пехова.

Виржиния Пехова таи макар и малка надежда, че народните избраници този път ще работят за държавата и за хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    6
    Всичко
    Беше времето, когато за да кандидатстваш за учителско място в Русе преминаваш предварително конкурс. Действителен конкурс за инспектори се проведе 90-та година, след това ликвидираха инспекторатите, изхвърлиха хората на улицата и на другия ден възстановиха РИО и настаниха в тях хора, протектирани от синдикати и политически партии. И така нещата продължават досега, включително и с директорите на училища и с учители. Така че не пишете за разплакани директори, а за ояли се директори. Пишете също и за преяли инспектори и съвсем преялата и политически закриляната директорка на РУО Русе, която в скоро време няма да може да я побира асансьора в сградата на службата. Пишете и за учителите по руски език, които се преквалифицираха по какви ли не специалности, сам дето космонавти не станаха. Та въпросната "мизерстваща" госпожа да се смири и да не "плаче" по телевизията.
  • 9
    5
    Читател
    "Оплюването" от представители на учителската гилдия, което се вижда тук е грозна картина! Не познавам госпожата, но със сигурност пенсионерите учители не са с най-ниски пенсии. Да, времената са трудни, но е важно не каква пенсия получаваш, а колко време ще бъде това.
  • 15
    4
    Директор
    Гокпожа Пехова отдавна е забравила какво е да си редови учител, но за сметка на това е „разплакала“ мното учители и директори на училища през последните 22 години като експерт от РУО–Русе.
  • 17
    3
    Оффф
    Това на снимката ли е мизерстваща пенсионерка? Сериозно ли?
  • 24
    2
    Антоанета Петрова
    От какво точно се жалвате г- жо Пехова, че не разбрах?? Бяхте инспектор в РУО! Не като мен и колегите ми, редови учители и възпитатели! И ние сме пенсионери! Ха спрете се, че вече е мнооого нагло
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари