Пенсиониран професор предложи 1 милиард евро дарение на Пловдив

1
Проф. Божидар Попов: Аз ще подаря на Пловдив 1 милиард евро
Проф. Божидар Попов: Аз ще подаря на Пловдив 1 милиард евро Снимка: Радко Паунов / 24 часа

Проф. Божидар Попов предлага невиждано дарение на Пловдив. 

Баснословни 1 млрд. евро на Пловдив обеща пенсионираният професор по икономика. Божидар Попов. Той пристигна на обсъждането на бюджета на града миналата вечер с цял топ вестникарски публикации на ксерокопия. Опита се да ги пробута на зам.-кмета Стефан Стоянов, но не успя, пише 24 часа.

Когато дойде ред за изказванията, професорът каза, че колкото и да е силен екипът на общината, средствата, заделени за т.г. са недостатъчни. Те са в размер на 343 млн. лева.  Попов, който поясни, че е получил професура навремето в Москва и Киев, се зарече  да осигури безвъзмездно огромни количества пари за града.

"Вижте едно село Остров на Дунава как си е решило проблемите", размаха той вестникарски изрезки. И почти се закле, че щял да набави за Пловдив огромните средства по няколко направления - щял да продаде свое ноу-хау за еко икономическа програма на България. От най-богатите в света пък щял да получи дарения за това, че негова разработка щяла да опази от увреждане околната среда на планетата. В резултат на гениалните му прозрения милиардерите щели да развържат кесии.

"Всичко това струва 9 млрд. евро, а аз ще подаря на Пловдив от тях 1 млрд.", обяви професорът.

Секретарят на общината Ангелина Топчиева, която водеше публичното представяне на бюджета, прекъсна професора и го посъветва да представи писмено идеите си на следващия ден в общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари