Пенсиите за месец май ще бъдат изплатени след Гергьовден

1
За втора поредна година пенсионерите ще получат пенсиите си не за празника, а след него
За втора поредна година пенсионерите ще получат пенсиите си не за празника, а след него

За втора поредна година пенсионерите ще получат пенсиите си не за празника, а след него

За втора поредна година държавата ще изплати на пенсионерите дължимите им суми не за празника Гергьовден, а дори три дни след това. Това сочи календар за плащанията на НОИ, оповестен на сайта на Института.

По правилник изплащането на пенсиите започва на 7-мо число, но тъй като то се пада в неделя, а в понеделник е официален почивен ден, пенсионерите, които получават сумите си по банков път, ще получат пенсиите си едва на 9-ти май.

Останалите граждани, които получават пенсиите си в банковите клонове, ще могат да ги посетят от 9 до 22-ро число, като предварително ще са разлепени графици на плащанията.

Обезщетенията за безработица ще се плащат на 15-ти май, а майчинските за отглеждане на дете до 2-годишна възраст - на 4 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари