Пенсиите на 350 000 работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени

3
Това ще се случи от 1 април 2024 година, уточниха от НОИ
Това ще се случи от 1 април 2024 година, уточниха от НОИ Снимка: БГНЕС

Това ще се случи от 1 април 2024 година, уточниха от НОИ

Считано от 1 април 2024 г. Националният осигурителен институт (НОИ) ще преизчисли служебно пенсиите на около 350 000 пенсионери, придобили осигурителен стаж след пенсионирането си или след последното преизчисление на пенсиите.

Преизчисляването ще обхване работещите пенсионери, получаващи трудови пенсиипенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност поради общо заболяване и пенсии за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест. Те трябва да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2023 г. и да не са подали заявление за преизчисляване на пенсията им с придобит след пенсионирането им осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване.

Служебното преизчисляване на пенсиите стартира като извънредна мярка по време на коронавирусната пандемия през март 2020 г., а година по-късно мярката стана постоянно действаща. През м.г. служебно бяха преизчислени пенсиите на близо 336 000 работещи пенсионери.

Подробна информация за ежегодното служебно преизчисляване на пенсиите на работещите пенсионери е налице в рубрика „Актуално“ на интернет страницата на НОИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари