Пенка ще бъде умъртвена

0

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена.

Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), научихме от Дарик.

От агенцията мотивират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Собственикът на Пенка фермерът Иван Харалампиев е потресен от решението. „Потресен съм! Това не е държава! Искат да убият малките производители“, каза пред Дарик той.

Кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, но няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче сега ще й струва живота, категорични са властите.

Междувременно кравата Пенка влезе в световните медии. Случаят беше отразен от десетки водещи медии по света. Многотиражният британски таблоид "Сън" също посвети статия на животното. 

Вестникът дори илюстрира маршрута, който кравата е преминала. Именно от картата на британската медия обаче се породи нов скандал. На снимката в изданието Република Македония липсва, а нейната територия е илюстрирана като част от България - така страната ни се е разпростряла отново до Охридското езеро и граничи с Албания.

Грешката на "Сън" идва в ключов за Балканите момент, в който властите в Скопие и Атина водят интензивни преговори за името на югозападната ни съседка.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари