Пенчо Милков: ВиК не трябва да ни е враг

3
Кметът на Русе се опитва да оправдае хаоса, създаден от водното дружество
Кметът на Русе се опитва да оправдае хаоса, създаден от водното дружество

Кметът на Русе се опитва да оправдае хаоса, създаден от водното дружество

Още 5,5 млн. лв. за възстановяването на пътната инфраструктура след дейностите по Водния цикъл ще отпусне Министерството на околната среда и водите на ВиК - Русе.

Пенчо Милков се надява средствата да бъдат осигурени, така че изпълнението да напредне и по-бързо да вървим към успешен финал на сагата.

Кметът на Русе заяви, че е провел редица разговори и очаква съвсем скоро Русе да получи още подкрепа за възстановяването на инфраструктурата.

"Тръбите, които се сменят от дружеството са на гражданите на Община Русе. Те са във Русе. Абсолютно същия процес има в други големи градове. В Стара Загора кметът снима какво има вътре в тръбите, каква мръсотия има, за да укротят същия обществен натиск. В Бургас е два пъти по-голямо разкопаването.

Тези тръби са за всички ни. Отново да обясня, нашето дружеството ВиК не е в холдинга държава. Тези средства можеше допълнително да бъдат по-големи, ако дружеството беше в държавния холдинг. Има изрично решение на Общинския съвет да не влиза. 

Сега е много важно заедно да го решим, дружеството ВиК не трябва да ни е враг. Аз в работата си на кмет непрекъснато притискам г-н Милев и изпълнителите, но не бива да ни бъде враг.

Отпуснатите средства в размер на 135 милиона лева са допълнителни на парите, които русенци би трябвало да осигурим през сметките, за да си сменим русенските тръби. Ако тези пари ги няма, ВиК трябваше да ги съберат през сметките ни. Така, че ние тези средства ще ги вземем. От тук насетне следва един много важен въпрос - ВиК е дружество на русенци, ако ние в момента воюваме с него или го осъдим, ако ние натоварим ВиК с допълните разходи, всичко ще бъде в нашите сметки.", заяви кметът на град Русе Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    Патладжан
    ВиК не копат улиците, а райкомерс. В София са силни, ама там са специалисти. Райкомерсовците, които копат тук са мексиканци, събрани от селата, които си нямат хабер какво правят. Не трябва да го отнася само ВиК според мен
  • 8
    12
    Пенчо
    общинските улици са ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, найс?!? Как я опазваш, поддържаш, като си предоставил изцяло незаинтерисования субект ВИК тези свои правомощия.
  • 9
    11
    Дух воден
    Пари,пари,пари!Още пари!!!Сега е момента за апартамента!!!😉
  • 16
    10
    МАЛЪК ПЕНЧО
    Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да бозай.
  • 18
    9
    Това е
    Оправдание като на малко дете! Не прави хората на будали, а за работа се захвани. Идва краят и май с шут отзад русенци ще те изхвърлят от топлото местенце.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари