Пенчо Милков ще подкрепи националната кампания по кръводаряване

0
Русе се включва на 4 април в инициативата на БНТ
Русе се включва на 4 април в инициативата на БНТ

Русе се включва на 4 април в инициативата на БНТ

На 4 април /четвъртък/ Русе ще стане част от национална кампания по кръводаряване, която ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ „Канев“. Желаещите да дарят кръв ще могат да го направят на място от 07:30 ч. до 12:30 ч. Инициативата се организира от Българската национална телевизия с помощта на Националния център по трансфузионна хематология и Министерството на здравеопазването. Тя е подкрепена от русенската организация на БЧК и Община Русе, като в нея ще се включат кметът Пенчо Милков и служители на администрацията, съобщават от русенската община.

Кампанията цели да повиши информираността на гражданите относно кръводаряването, да популяризира безвъзмездното кръводаряване и да даде по-широка публичност на процеса и проблемите, свързани с него. От Националната телевизия призовават към участие и разясняват обществената значимост на благородния акт чрез излъчване на репортажи и промо клипове с участието на граждани и популярни личности.

През днешния ден доброволци на русенската организация на БЧК и БМЧК са разположили информационни пунктове на ключови места в града, където разясняват повече за процеса за кръводаряване и кампанията. Българският червен кръст е осигурил и допълнителни стимули за дарилите кръв, които ще допълнят полагаемите се ваучери, осигурени от лечебното заведение.

Инициативата на БНТ стартира на 7 март във Варна, като ще бъдат обхванати 7 града, в които всеки четвъртък се правят акции по кръводаряване. Финалът е на 19 април в София в мобилен пункт в лекарския кабинет в сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано“ 29.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари