Пенчо Милков поиска държавата да придобие корабостроителницата в Русе

4
В момента синдикът на фалиралата КТБ продава корабостроителницата в Русе, което означава, че всеки от България или чужбина би могъл да я закупи
В момента синдикът на фалиралата КТБ продава корабостроителницата в Русе, което означава, че всеки от България или чужбина би могъл да я закупи

Държавата да придобие корабостроителницата в Русе

За това настоява кметът на Общината Пенчо Милков по време на среща със служебния премиер Стефан Янев. Според градоначалника, по този начин ще се запази държавната сигурност и интерес, тъй като обектът е от стратегическо значение.

"В момента синдикът на фалиралата КТБ продава корабостроителницата в Русе, което означава, че всеки от България или чужбина би могъл да я закупи, дори да не е стратегически инвеститор", заяви  кметът на Русе Пенчо Милков, цитиран от телевизия КИС 13.

"Ако държавата придобие корабостроителницата в Русе и се възстанови производството, това може да окаже силен социален ефект върху заетостта в региона", смята Пенчо Милков.

Милков заяви още, че ако държавата купи корабостроителницата, това ще бъде от стратегическо значение не само за България, но и за Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари