Пенчо Милков награди журито в конкурса „Северно сияние“

1
Кметът на Русе връчи статуетка и на създателя на конкурса - маестро Вили Икономов
Кметът на Русе връчи статуетка и на създателя на конкурса - маестро Вили Икономов

Кметът на Русе връчи статуетка и на създателя на конкурса - маестро Вили Икономов

Кметът на Община Русе награди журито и основателя на станалия емблема за Русе Международен конкурс за млади изпълнители „Северно сияние“. Първообразът на конкурса датира от далечната 1966 г., а от днес в Русе започва и 26-ото му издание.

„Вие сте хората, които правите този конкурс такъв, какъвто всички го познаваме. Благодаря ви, че всяка година посвещавате част от времето си, за да оцените и насърчите младите таланти от цяла България и други държави“, поздрави ги кметът. За приноса им в развитието на конкурса и за подкрепата към младите изпълнители статуетки на символа на Русе – Паметника на Свободата, получиха композиторът и певец Хайгашод Агасян, композиторът Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова.

В знак на признателност Пенчо Милков връчи статуетка и на създателя на конкурса - маестро Вили Икономов, който преди 56 години го създава под името „Млади таланти“.

До 2000 г. конкурсът е с национален характер, а след това има и международно участие.

Всяка година в Русе се събират най-талантливите млади певци и певици от България, Румъния, Русия, Черна гора и Косово. Тази година за участие са се записали над 75 изпълнители, като всички желаещи могат да ги подкрепят от днес до неделя в Голямата зала на Доходното здание.

Награждаването на лауреатите е на 9 октомври от 17:30 часа, когато са и рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    асфалтирай
    Намирай пари да асфалтираш, менчо!стига ходи само на тъй на иначе да награждаваш тоз и оня, да не ти се стори тесен града, че и Нисово!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари