Пенчо Милков: Днес се роди един нов символ на града ни

6
На церемония на градския площад осветиха знамето на русенските гвардейци
На церемония на градския площад осветиха знамето на русенските гвардейци Снимка: Община Русе

На церемония на градския площад осветиха знамето на русенските гвардейци

С публикация във Facebook, придружена със снимки, кметът на Русе Пенчо Милков отбеляза създаването на първия гвардейски ученически отряд в Русе. Това е тринайсетият младежки гвардейски отряд в страната, а идеята за неговото сформиране е на 17-годишната ученичка от гимназия "Христо Ботев" в Русе, казаха от общината. 

По този повод Пенчо Милков отправи емоционални думи:

"Днес се роди един нов символ на града ни.

На добър час на младите гвардейци на Русе!

От днес те ще ни вдъхват гордост и увереност при всеки официален празник и ритуал.

Отрядът е първи по рода си в историята на града ни. Ето как мечтата на десетокласничката Виктория Шекерова, която е в редиците му, стана факт.

На прага на зрелостта си тези момчета и момичета с гордост носят униформата си.

Те са тук, за да ни върнат към общата памет, а ние ще им дадем кураж!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    14
    Изборател
    Улиците на града са като в Херсон, всички псуват (кого ли?), като хамали. БСП, очаквате ли да имате кмет в Русе в следващите 20 години? Докато има живи да помнят този ....
  • 0
    13
    Народа
    Сащниците са виновни за положението в Русе. Вижда се че Русе е равно на Рассия. Улиците са в трапове само за танкове като там. Русенците са се разбягали и тука са останали само помешчици и крепостници с кухи глави. Слава на Русе=славана барцка раZZиа! Инш аллах! Слава на Кадира и рязания наш диктатор Путлер!
  • 2
    12
    Гост
    Даскале, имаш право. Дори да запълнят дупките, какво ли ще е качеството на асфалтирането им, при тези температури навън? Трябваше ремонтите да приключат до края на септември, да асфалтират на топло. Останалите ремонти да продължат следващата година, ама трябва някой да помисли.
  • 2
    11
    гражданин
    На гол тумбак чифте пищови.А пък те,хем не са чифте,хем не могат да стрелят.Впрочем кога комунистите не са били по изпразнените,ефектни,но с нулева ефективност действия.Но пък ще може да ги организира като младежка бригада по запълване на изкопи.
  • -1
    10
    Моци
    Ей това ГЕРБавите последователи на мирясват! Хем са ос.ани,хем са големи! Ама де акъл де?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари