Пеенето - метод за подобряване здравето на белите дробове

0
При асмата се срещат проверени възможни позитиви
При асмата се срещат проверени възможни позитиви

При асмата се срещат проверени възможни позитиви

Пеенето е комплексна дейност, която включва фонацията на гласовите гънки и резонацията, включваща движения на езика, мекото небце и ларинкса, както и дишане и постурална подкрепа.

Често изпълнението на различни песни, дори и непрофесионално, изисква задържането на дъха за по-дълго време, което може да породи съмнения за полезността му при някои респираторни нарушения, пише Puls.bg.

Въпреки тези съмнения обаче, съществуват данни за благоприятното влияние на пеенето върху здравето на белите дробове. Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) и астмата са двете най-често срещани белодробни състояния, при които са проверени възможните позитиви.

Пеенето за подобряване здравето на белите дробове е метод, практикуван от множество пациенти по света с различни респираторни заболявания. Създадени са дори групи с тази цел.

В основата на този метод стои подобряването на контрола на дишането и позата при респираторни заболявания, чрез изпълнението на различни песни или вокални упражнения.

Практиките на различните специализирани певчески групи включват компоненти за контрол на позата и дишането, които са специално персонализирани за различните белодробни заболявания.

Кашлицата е често срещан симптом на респираторните нарушения и може да ограничи възможностите на тези хора за участието им в традиционния хор.

Такива затруднения не се срещат при групите за пеене с цел подобряване на здравето на белите дробове, защото те осигуряват по-благоприятна среда спрямо възможностите на участниците.

Пеенето може да повлияе благоприятно върху психологическите, физическите и социалните аспекти от живота на човек.

Обикновено за подобряването на състоянието на пациентите с респираторни заболявания и справянето със задуха им, специалистите препоръчват различни постурални модификации, методи за контрол на дишането, дишане със свити устни и други.

Тези различни техники помагат на хората да развият и подкрепят нормалните функции на мускулите, участващи в процеса дишане и да подобрят механиката на дихателните си пътища. В резултат на което се удължава времето за издишване и следователно намалява работния обем на белите дробове.

Чрез включване на изпълнения на песни в ежедневието си, освен подобряване в менталното си здраве, пациентите с респираторни заболявания могат да подобрят и възможността си за изчистване на храчки чрез увеличаване на динамичния обем на белите дробове и въздушния поток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари