Пазаруването на гласове в България си има тарифа

1
Елена Гунчева:  В момента цената върви по  80 лева, другаде – 200, а някъде вече стигна 300
Елена Гунчева: В момента цената върви по 80 лева, другаде – 200, а някъде вече стигна 300 Снимка: БГНЕС / архив

Един депутат днес беше оправдан за купуване на гласове. На предишни избори, разбира се, в България толкова бързо правосъдие нямаме. Няма и да имаме

И човекът – в бял костюм. Лошите го набедили, видиш ли, той не правил такива неща.

Един депутат днес беше оправдан за купуване на гласове. На предишни избори, разбира се, в България толкова бързо правосъдие нямаме. Няма и да имаме. И човекът – в бял костюм. Лошите го набедили, видиш ли, той не правил такива неща.

Оказва се, че в досъдебното производство всичко са оплескали. Случайно, разбира се, да не си помислите, че са го направили нарочно, те откъде да знаят какво пише в НК, НПК и Конституцията. Нито пък знаят какво прави съда при негодно събрани доказателства…..невинни, бре! В бял костюм!

На всички избори дори най-наивните матриЯли разбират къде е пазарът на гласове, а цената на стоката се обсъжда от всички. В момента някъде върви 80 лева, другаде – 200, а някъде вече стигна 300. Но полицията и прокуратурата са на принципа: „Хайде да не се дебнем, защото ще се хванем!“. Все пак от този пазар зависи дали те ще си запазят топлите местенца около трапезата. Ама много внимават да не забележат таквоз нещо като купуване на гласове.

Дилърите се знаят от всички. Всички виждат едни коли да разнасят едни пари. Политиците отиват и си пазаруват. В повечето случаи дават много повече от четиригодишната им заплата. Та питам в задачата – колко ще откраднат, че да си струва „инвестицията“?

Самата Главна Мутра на Републиката официално купува пенсионерите да гласуват за него срещу петдесетак. А те, наивните, скачат до небето от радост, че могат да си позволят да похарчат малко повече. И в радостта си забравят да го питат той пък как е спестил толкова в чекмеджето!

В момента наддаването тече с пълна сила. И по това си личат управляващите и проектите. По парите. Защото имат да разкешват. Ама яко да разкешват! Кои спонсорирани от Шиши, насочил се към шоубизнеса в политиката, кои от юг, кои от богоизбраните. Резултатът е един – това е цената на нашето бъдеще! А ние я продаваме! Защото и мълчанието също е съучастие!

Още преди години видяхте видеото на Маминия как се правят невалидни бюлетините на противника. В нормална държава, вече отдавна щеше да си лежи присъдата. Сега същият наглец е кандидат за депутат. И отново ще разкешва и заплашва.

Истината е, че политиците намериха начин постоянно да са във властта – чрез нашата алчност и най-вече глупост! И ни се смеят в очите, че си въобразяваме, че с демократични инструменти можем да преборим по 200 лева на „белязка“ в бюлетината.

Само, че има и други. Такива, които не могат да купят. Важното е именно те да отидат да гласуват. Защото те могат да пометат пазара!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари