Павлина била убита още на 15 август

0
Гората, в която е открито тялото на Павлина
Гората, в която е открито тялото на Павлина

Полицията пусна приятеля ѝ от Юнец Андрей, той не се прибира в селото

48-годишната Павлина Маринова, която бе намерена разложена в гората край варненското с. Юнец, е била убита още на 15 август. Миналата събота лесничей забеляза останките на жената в гората на 1,5 км от язовира до селото.

Павлина е била за риба с Андрей тогава, защото свинарят Кръстьо Балкански е заявил, че на обяд на 15 август, когато е прибирал свинете, видял двамата да ловят таранки до стената на язовира. Наблизо е имало кола с рибари от Старо Оряхово. Андрей твърди, че казал на жената да се прибира вкъщи, защото е много горещо. Тя е тръгнала, възможно било да се е заблудила и да е поела по другия път към гората, по който е намерена мъртва. Със сигурност тялото ѝ е било голо и дрехите са били поставени до него, защото това свидетелства лесничеят”, каза един от жителите на Юнец, който също е дал показания в полицията.

Бивш работодател на 44-годишния Андрей, който живеел в една от 4-те къщи на изоставен жилищен комплекс, твърди, че новосформираната двойка се запознала 20 дни преди 15 август. Андрей обаче живеел с бившия си съкилийник от затвора, 25-годишния Иво от Старозагорско.

Веднага след изчезването на Павлина Иво бил потърсен по телефона и казал, че е заминал от Юнец да работи на друго място в България. Завърналият се от улова на таранки Андрей час и половина след като изпратил Павлина към дома си, започнал да я търси неистово из селото.

Да не са заминали с Иво във Варна, питал съселяните си той с нотка на ревност. По-късно Андрей изказал предположението, че Павлина може да си е отишла в Старо Оряхово с непознатите рибари от колата, тъй като майка ѝ Веса била в селото.

На следващия ден Андрей ходил до Старо Оряхово, после отишъл във Варна по местата, където се запознал с Павлина, но въпреки съветите да даде жалба до полицията не го сторил.

“Не знам кой би посегнал на Павлина, тя беше доста състарена, приличаше на 70-годишна, макар че бе на 48. Косата ѝ бе изцяло бяла, имаше някакъв недъг и трудно ходеше. Андрей обаче казваше, че е доволен от нея - готвела, перяла и чистела”, каза съсед на двойката.

Всички от Юнец знаят Андрей като Лопчо, което идва от Хлопчо, защото много говорел, т.е. хлопал. Никой не знае кой го докара да пази изоставения комплекс, вчера къщата, в която той се помещаваше, бе запечатана от полицията. Лопчо пък въобще не се е появявал след ареста си. Бивш негов работодател в пасенето на овце търсил по телефона и Иво след откриването на трупа, но той изключвал.

“Някой трябва да е закарал Павлина толкова далеч в гората, тя сама не може да отиде с недъга си. В Юнец обаче има само едно магаре с каруца, а Андрей и Иво не могат да го впрягат”, коментираха съселяни на двамата.

Те обаче биха могли да вземат кон с каруца от съседното с. Солник, добави друг местен. Хората от Юнец твърдят, че единият брат на жертвата е военен, а другият е полицай. Павлина има две дъщери, като едната също е омъжена за полицай.

“Познавам Павлина като малка, наистина имаше някакъв недъг. Ходил съм у тях на сбор, баща ѝ Марин Янакиев ми беше приятел и колега, беше тракторист, но почина. Беше се омъжила някъде в Добричко, но мъжът ѝ я биел и може от това да се е засилила травмата.

Когато е дошла тук, не съм я виждал. Майка ѝ живее в Старо Оряхово, казва се Веса. Бяха хубави хора, Павлина имаше две малки братчета”, казва Кръстьо Господинов.

Съпругата му Иванка била свидетел как в неделя около 16 ч Лопчо слязъл от автобуса от Варна и 2 полицейски коли го причакали, за да го арестуват.

Лопчо е май от Суворово, турчин ли, помак ли е, не знаем, добави тя.

От полицията и прокуратурата не са съобщили имената на намерената край Юнец жертва. Няма какво да добавим по разследването на този етап, казаха от окръжната прокуратура във Варна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари