Пътят на русенската вода

4
Излъчиха първия документален филм за водоснабдяването в Русе
Излъчиха първия документален филм за водоснабдяването в Русе Видео: Русе Медиа

Излъчиха първия документален филм за водоснабдяването в Русе

В Световния ден на водата – 22 март, „Водоснабдяване и канализация“ - Русе представи първия документален филм за водоснабдяването на град Русе „Пътят на русенската вода“. Той е направен по идея на експерта по комуникации Невена Ганчева, подкрепена в инициативата си от управителя на дружеството инж.Илиан Милев, информира Русе Медиа.

Инж.Милев поздрави всички присъстващи с празника и напомни, че водата е безценен природен ресурс, който хората трябва да ценят и опазват. ВиК-Русе се грижи за водоснабдяването в региона и чрез филма „Пътят на русенската вода“ обръща поглед към онова, което остава скрито от погледа на потребителите.

Тази година започваме различен подход за това какво представлява нашата работа. Надявам се да стигне до повече хора, за да оценяват важността на пътя на водата, колко препятствия има, колко усилия се полагат. А нашите служители да се чувстват горди, че са избрали тази професия и работят във ВиК-Русе“, каза инж.Илиан Милев.

Невена Ганчева благодари на всички колеги от дружеството, които са допринесли за създаването на филма. В него се дават отговори на различни въпроси: Откъде идва водата, която пием в град Русе? Какви грижи полага „ВиК“ ООД – Русе, за да доставя чиста вода до всеки дом? Какво можем да направим, за да помогнем за опазването на чистотата на водата и за рационалното ѝ използване?

Филмът представя интересни факти за водоснабдителния процес и процеса по пречистването на отпадъчните води в Русе. По-нататък ще продължим да показваме любопитни и актуални моменти за водоснабдяването в района“, каза Невена Ганчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    13
    FK Дунав
    Да ви имам подаръка, как не ви е срам да се показвате пред хората,,, замислете се защо хората ви мразят, с какво сте подобрили живота,, елате да видите филтъра ми за вода когато го сменям, и 1 лв. не струва вашата тиня.
  • 4
    12
    тишо
    Всеки който не му се работи и е мързелив ,отива във ВиК, МЪРЗЕЛИВИ държавни паразити, ,Защо се подържат щатни безполезни работни места ,които се препокриват поне 3 пъти,, Защо се подържа този огромен личен състав на малки заплати от всевъзможни служители, които почти нищо не работят ,толкова ли е богат ВиК Русе,, , НЕ подържат се защото заплатите на шефовете зависят от броя на слузителите ,,назначени са по чл,56 , а потребителите си плащат скъпата вода и са щастливи че хранят толкова много държавни хрантутници
  • 9
    11
    То
    Добре,ама тоя що не може да говори,а ъ-ка като първобитен човек.Уж бил умен и красив.То девойчето го слага в джоба,нищо че татко му е в първия кадър,ама то така става.Иначе на добра хранилка трудно е да се вредиш. Апропо това добро начинание си има цена,а тоя нищо не прави без файла.
  • 11
    10
    До КмЕтА
    До сегашният кмет и предишният и до зам.кметовете.До Общ.Съвет.... Глухи ли сте,слепи ли сте,бяхте ли или станахте...... Верноооо бе.....омбудсмана.Омбудсмана на народа де е да го защити........Омбудсмана.а.а.а.а.а.а..а. Ехооооооо
  • 16
    9
    ВиК Тв.Театър или Фестивал
    От 1990 г.до 21.03.2024 г.гледаме тв театър или фестивал на ВиК -атата в Русе,България,Тецовете.Цени и преоценени цени.Насам.народе,насам.С нашите камъни и мълчание по нашите глави.2 евро и 40 цента за кубик вода.Такова нещо в Австрия,Германия,Чехия,Франция не видях.Ние сме в еврото отдавна.Правят ни на глупаци.Захранваме със свежи пари нашите душмани.Да не си мисли някой че тези от ВиК Русе делят на едно? Това важи за ТеЦове и Ерепета.С труда на нашите майки и нащи,баби и дядовци.по машата глава.Майката ни ебават без свян и скрупули.Деление в СаЩ.Къщи и щофьорски книжки от Флорида,Маями.Баба Ванга каза.Вода ке газите ,жадни ке одите.Докога с нашите пари ще блаже бившата номенклатура на БКП и ДС,те и техните наследници.Вече и като външни инвеститори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари