Пътят на пациентите със симптоми на COVID-19 в "Пирогов"

3
Медиците разказват за рисковете на работата си и как се справят с опасността
Медиците разказват за рисковете на работата си и как се справят с опасността Видео: bTV

Медиците разказват за рисковете на работата си и как се справят с опасността

Близо 50 медици са инфектирани с COVID-19 в най-голямата спешна болница в България УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, докато се борят за всеки живот

Какъв е пътят на пациентите със симптоми на вируса при постъпване там? И страхуват ли се лекарите, които ги посрещат? "Пирогов" отвътре ни показва в специален репортаж по bTV журналистът Росен Цветков.

Пациентите, които са на самоход, влизат от един вход. След което минават през термокамера, обяснява ръководителят на Спешното отделение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Дияна Димитрова.

„И минават на регистратура. Тука има втора камера - термокамера, която в момента, в който има отклонения от температурата, прави моментна снимка. Ако пациентът има симптоми на COVID-19, минава първо през триажа“, обяснява д-р Дияна Димитрова.

„Много неизвестни. Промени в движение на много неща. Всеки ден има нещо, с което не сме се сблъсквали и трябва да измислим начин как да бъде максимално най-добре“, разкрива ръководителят на Спешното отделение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

„Апокалипсис не бих казал. Поне в нашата държава се разминава засега леко. Просто е може би нещо, което това и предните няколко поколения не са виждали и затова го възприемат по този начин“, казва за коронавируса д-р Иво Стоянов, лекар в Спешното отделение в УМБАЛСМ "Пирогов", който приема пациенти със симптоми на COVID-19 в триажната зала.

„Лично го приемам като нещо, което трябва да се изживее. И да се спазват необходимите мерки, за да мине всичко по-бързо и по-леко. Като цяло в медицинската практика винаги си предразположен да се заразиш с различни инфекциозни заболявания, те са винаги край нас. Така че хората, които са решили да станат лекари, трябва да са го приели това нещо“, споделя д-р Стоянов.

„Имам максима, че ако ми е писано да се срещна с COVID, ще се срещна. Ако не ми е писано, няма да се срещна. Моето правило в живота е, че ние трябва да направим това, което зависи от нас, а друг разполага“, казва д-р Дияна Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари