Пътуване в пандемия: Ваксинационният сертификат ще измести ли теста?

1
На Сейшелите се допускат и неваксинирани туристи с отрицателен PCR тест за коронавируса
На Сейшелите се допускат и неваксинирани туристи с отрицателен PCR тест за коронавируса Видео: БНТ

На Сейшелите се допускат и неваксинирани туристи с отрицателен PCR тест за коронавируса

Пандемията не убива желанието да се пътува, макар това да е трудно. Парадоксално, най-достъпни стават най-екзотичните места като танзанийския остров Занзибар. От пристигащите там не се изисква отрицателен тест за коронавируса, информира БНТ.

И докато в Танзания са регистрирани 509 случая, на горещия остров с ослепително бели плажове и изумрудено море, няма следи от зараза. Неудобство е само карантината при завръщането у дома.

Отрицателният тест вече не е единственият сертификат за пътуване. Този месец островната държава Сейшели стана първата в света, която обяви, че приема ваксинирани туристи. Условието е да докажат, че са получили втората доза от ваксината преди поне две седмици.

"Правителството няма друг избор, освен да отвори границите. Ние зависим от туризма, това е основната ни индустрия. Трябва обаче да контролираме ситуацията", каза управителят на хотел Тери Сандапин.

Това е и първата африканска страна, предприела масово ваксиниране, с план до три месеца то да обхване 70% от населението.

"Почистваме, спазваме хигиена. Клиентите трябва да знаят, че макар да са инжектирани, ние вземаме мерки", каза управителят на хотел Тери Сандапин.

На Сейшелите се допускат и неваксинирани туристи с отрицателен PCR тест за коронавируса от редица държави, сред които европейски.

В Европа с идването на ваксините се увеличават "ваксинираните летовници". В Австрия това са хора над 50 години, които вече не се боят да пътуват. На Стария континент има и промени в ограниченията.

За допускане в Норвегия има алтернатива на отрицателния резултат от PCR тест. Там вече приемат и пътници, които докажат с медицински документи, че в последните 6 месеца са преболедували КОВИД 19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари